Nieuw: advies van topspecialisten als impuls voor duurzame inzetbaarheid

vrijdag 21 oktober 2022 · Leestijd 3 minuten

Veel bedrijven en instellingen worstelen momenteel met knelpunten rond werk. Met de Impuls voor duurzame inzetbaarheid van SPDI profiteer je bij vier van deze uitdagingen van advies en ondersteuning door topspecialisten. Zo doe je waardevolle praktische ervaringen op die jouw organisatie verder brengen op de weg naar de toekomst.

4 bekende uitdagingen – en hoe wij jou erbij op weg helpen

In alle gevallen werken we volgens een model waarvan de waarde wetenschappelijk is aangetoond. Met de Impuls voor duurzame inzetbaarheid onderzoeken we de voorwaarden voor (bredere) toepassing in bedrijven. Zo brengen we niet alleen jouw organisatie verder, maar álle werkgevers en werknemers in Nederland.

Technologische verandering: nieuwe techniek brengt alleen vooruitgang als mensen er goed mee kunnen werken. Daarom is het zaak om in gesprek te zijn over de impact op het werk. Wat betekent nieuwe technologie voor medewerkers, kunnen zij ermee uit de voeten? En welke behoeften hebben zij op het gebied van taken, training en bevoegdheden?  
Eigen regie: zelf je loopbaan, inzetbaarheid en bijdrage aan de wendbaarheid van je organisatie regisseren is voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Autonomie in het werk kan het persoonlijke stuurvermogen aanzienlijk versterken. Want wie meer ruimte krijgt om zelf te bepalen hoe en wanneer hij zijn taken uitvoert, doet vaardigheden op waarmee hij ook op andere terreinen de regie kan nemen.  
Duurzame flexibiliteit: de huidige voortdurende toename van flexwerk vormt voor bedrijven al net zomin een duurzame oplossing als voor medewerkers. Wie op de lange termijn wendbaar wil blijven, zal een nieuwe balans moeten vinden tussen flexibiliteit en duurzame inzetbaarheid. Dit beperkt het aandeel extern flexwerk tot wat écht noodzakelijk is. Zo gaat wendbaarheid hand in hand met duurzame inzetbaarheid van alle werkenden.  
Zwaar werk: het aanpakken van zwaar werk is niet alleen een kwestie van techniek of organisatie, maar vooral ook van cultuur. Oplossingen zijn er in overvloed. Echte vooruitgang ontstaat pas als werkgevers en werknemers samen aan de slag gaan om die toe te passen. Dit vraagt vooral om een positieve dialoog met heldere afspraken die gezond en veilig werken vanzelfsprekend maken.  

Dit levert het op

Interesse? Bekijk onze flyer of ga naar duurzaamaanhetwerk.nl/contact en vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Deel deze pagina via: