Advies van deskundigen als impuls voor duurzame inzetbaarheid

maandag 16 januari 2023 · Leestijd 3 – 4 minuten

Veel bedrijven en instellingen worstelen momenteel met knelpunten rond werk. Met de Impuls voor duurzame inzetbaarheid van SPDI profiteer je van advies en ondersteuning door onze adviseurs. Zo doe je waardevolle praktische ervaringen op die jouw organisatie verder brengen op de weg naar de toekomst. SZW stimuleert deze unieke samenwerking tussen wetenschap en (advies)praktijk. Daarom zijn er aan de ondersteuning voor bedrijven geen kosten verbonden.

3 uitdagingen – en hoe wij jou erbij op weg helpen

In alle gevallen werken we volgens een model waarvan de waarde wetenschappelijk is aangetoond. Met de impuls voor duurzame inzetbaarheid gaan we aan de slag en onderzoeken we tegelijkertijd de voorwaarden voor (bredere) toepassing in bedrijven. Zo brengen we niet alleen jouw organisatie verder, maar álle werkgevers en werknemers in Nederland.

Eigen regie

Eigen regie: zelf je loopbaan, inzetbaarheid en bijdrage aan de wendbaarheid van je organisatie regisseren is voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Autonomie in het werk kan het persoonlijke stuurvermogen aanzienlijk versterken. Want wie leert om de regelmogelijkheden in het werk te benutten of te vergroten, doet vaardigheden op waarmee hij ook op andere terreinen de regie kan nemen.

Zwaar werk

Het aanpakken van zwaar werk is niet alleen een kwestie van techniek of organisatie, maar vooral ook van cultuur. In veel sectoren is een oplossing al wel bekend of zelfs aanwezig. Echte vooruitgang ontstaat pas als werkgevers en werknemers samen aan de slag gaan om die toe te passen. Dit vraagt vooral om een positieve dialoog met heldere afspraken die gezond en veilig werken vanzelfsprekend maken.

Effectiever inzetten van technologie/digitalisering

Inzet van technologie/digitalisering in organisaties voldoet vaak niet aan de verwachtingen. Hoe kan dit beter?

Volgens SPDI door vooraf beter zicht te hebben op de effecten van technologie op organisatie, processen en kwaliteit van werk én medewerkers eerder te betrekken in de voorbereiding.
Hiervoor ontwikkelt SPDI de Digi-DI-aanpak in samenwerking met TNO en Baaningenieurs. SPDI wil de Digi-DI-aanpak uittesten in 12 pilotbedrijven, verdeeld over 3 sectoren. SPDI is ervan overtuigd dat investeren in het voorbereidingsproces zich terugverdient met een snellere en gedragen implementatie.
Om vast te leggen of onze overtuiging klopt, voert Hogeschool Saxion zowel proces- als effectmetingen uit.
SZW stimuleert deze samenwerking tussen wetenschap en (advies)praktijk. Daarom zijn er aan deelname door organisaties geen kosten verbonden.

Dit levert het op

Interesse?

Ga naar duurzaamaanhetwerk.nl/contact en vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Deel deze pagina via: