Succesvoller implementeren van arbo-oplossingen

woensdag 19 juli 2023 · Leestijd 2 – 3 minuten

Bij een succesvolle implementatie komt meer kijken dan alleen een goede oplossing. SPDI biedt 8 organisaties ondersteuning bij dat implementatietraject.

 

Fysiek zwaar werk komt ondanks aandacht voor arbeidsomstandigheden nog steeds regelmatig voor. Dit kan leiden tot verminderde inzetbaarheid of uitval ten gevolge van lichamelijke klachten die hierdoor ontstaan. Er zijn veel oplossingen om het fysiek zware werk te verlichten. SPDI ontmoet veel organisaties die op het punt staan arbo-oplossingen in te voeren of deze al hebben ingevoerd, maar zien dat het in de praktijk niet het gewenste effect heeft. Bijvoorbeeld de aangeschafte tilhulp wordt niet gebruikt, en afspraken over afwisseling van taken worden niet nagekomen. Herkenbaar en wilt u daar wat aan doen? Dan heeft SPDI een interessant aanbod voor u.

Bij een succesvolle implementatie van een arbo-oplossing komt meer kijken dan alleen een technisch goede oplossing. SPDI biedt 8 organisaties ondersteuning bij dat implementatietraject. Door SZW-subsidie is de ondersteuning geheel kosteloos. Er zijn geen lastige administratieve verplichtingen aan verbonden. Wij werken in dit SPDI-project samen met AWVN, vakbonden en Arbo-experts.

Voorwaarden om deel te nemen

Wat levert deelname op?
In dit traject werken we toe naar een succesvolle implementatie van een nieuwe arbo-oplossing, waar ook echt mee gewerkt gaat worden. Ook werken we er naar toe dat een bestaande oplossing beter gebruikt wordt. U krijgt inzicht in de werking van de methodische aanpak. Deze kennis kunt u vervolgens zelf toepassen. Daarnaast zorgt verlichting van fysiek zwaar werk voor een stijging van de motivatie, verbetering van de gezondheid en heeft dit een positief effect op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Meer informatie over de pilot
Wil je meer weten over de inhoud en opzet? Bekijk dan de flyer Effectiever voorkomen van zwaar werk. Let op: er is slechts ruimte voor 8 organisaties.

Interesse of vragen?

Ga naar Contact – SPDI (duurzaamaanhetwerk.nl en vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Deel deze pagina via: