Online workshop: deeltijdwerk als duurzame inzetbaarheidskans

Online (Teams)

In deeltijd werken kán duurzame arbeidstijden bevorderen, maar is geen wondermiddel dat je zomaar overal kunt toepassen. Op 5 juli duikt SPDI in een online workshop van 2 uur in situaties waarin deze manier van werken uitkomst kan bieden. We geven concrete voorbeelden, schetsen onder welke voorwaarden deeltijdwerk belastende werktijden kan verlichten en onderzoeken of deze manier van werken te verenigen is met ploegendiensten.  

Arbeidstijden hebben veel impact op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Maar is in deeltijd werken hiervoor altijd een geschikte oplossing? Wanneer kun je deze manier van werken toepassen, en onder welke voorwaarden? Is deeltijdwerk bijvoorbeeld ook te organiseren in standaard ploegendiensten? En hoe verhoudt deze aanpak zich tot andere oplossingen om een duurzame inrichting van arbeidstijden te realiseren? Met deze en andere vragen gaan we in de online workshop graag samen met jou aan de slag!

Datum:5 juli 2022
Tijden:14.00 – 16.00 uur
Locatie:Online (Teams)
Sprekers:Sam Groen (FNV), Sanne van der Meulen (CNV), Margreet Xavier (AWVN)
Aanmelden:Per mail (we sturen je tijdig een link naar de Teams meeting retour)

Dit kun je in de workshop verwachten

In de online workshop geven we een overzicht van situaties waarin deeltijdwerk, ook in traditionele ploegendienstomgevingen zoals de (proces)industrie, een oplossing kan zijn. We schetsen voorbeelden van hoe je dit kunt inrichten. En we sommen richtinggevende vragen op die je kunnen helpen bij het in kaart brengen van de situatie in jouw bedrijf of sector. Daarnaast besteden we aandacht aan onze aanpak voor het verminderen van zwaar werk door het aanpakken van belastende arbeidstijden. Hierbij gaan we ook in op de mogelijkheden voor een sectorale aanpak.

Onze visie: arbeidstijden hebben grote impact

SPDI weet uit ervaring dat arbeidstijden grote impact hebben op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, maar helaas vaak niet in positieve zin. Denk maar aan de belasting van nachtarbeid of onvoorspelbare werktijden. Loopt zulke belasting te hoog op, dan kan dat leiden tot achterblijvende prestaties, verminderde motivatie en mogelijke uitval. Dit heeft niet alleen grote gevolgen voor de medewerker in kwestie, maar ook voor de organisatie waar deze werkzaam is. Daarom zijn duurzame arbeidstijden in het belang van medewerkers én werkgever. Deeltijdwerk kan hierbij één van de oplossingen zijn.


Deel deze pagina via: