skip to main content
  • Home
  • Struikelmap arbeidstijden: inzicht in de knelpunten in het rooster

Het werktijdenrooster. In de praktijk loopt het vaak anders dan in het zorgvuldig opgestelde rooster is vastgelegd. Op de werkvloer maken mensen veel ad hoc keuzes. Omdat er iets onverwachts gebeurt bijvoorbeeld. Of omdat een privésituatie vraagt om een wijziging in het rooster. De vraag is dus hoe de arbeidstijden in jouw organisatie in de praktijk uitvallen. Zijn ze behulpzaam bij het realiseren van duurzame inzetbaarheid?

Met de struikelmap arbeidstijden krijg je inzicht in de knelpunten op het gebied van arbeidstijden. Ook helpt deze tool je om signalen te herkennen die kunnen wijzen op problemen met de arbeidstijden en om de juiste vragen te stellen die tot een oplossing leiden.

Struikelmap Arbeidstijden

Voor wie is deze tool

Deze tool is voor iedereen die zich met roosters bezig houdt, zoals teammanagers of HR-medewerkers, vakbondsbestuurders of OR leden . De praktische aandachtspunten helpen je weloverwogen keuzes te maken, rekening houdend met de belangen van werknemers en werkgever. Weet je niet waar je moet beginnen?

Wil je meer informatie of advies?

Onze adviseurs staan voor je klaar. Zij kennen de praktijk en weten hoe je duurzame inzetbaarheid in de praktijk kunt vormgeven.