skip to main content
  • Home
  • Zo werkt leren en ontwikkelen wél!

Blijven leren, je blijven ontwikkelen en nadenken over je loopbaan is belangrijk voor werknemers en voor de organisatie. Het vergroot bijvoorbeeld het werkplezier en de motivatie van medewerkers. En het zorgt voor wendbare organisaties. Maar leren en ontwikkelen is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Wil jij jouw leerbehoefte of die van de organisatie naar boven halen, verder stimuleren of activeren? Doe dan mee met deze tool ‘Zo werkt leren en ontwikkelen wél!’ Hiermee ga je aan de slag om te kijken waar verbetermogelijkheden liggen. Om uiteindelijk te komen tot oplossingen en een aanpak om de situatie te verbeteren.

De tool

1. De tool begint met een korte checklist ‘Zo werkt het (niet/wél) zoals ik wil’. Hieruit komt naar voren wat de ontwikkelbehoefte is. Weten deelnemers wat ze willen of moeten leren? Krijgen ze daar ruimte en steun voor?
2. Vervolgens vergelijk je de uitkomsten uit stap 1 met de bestaande aanpak van de organisatie voor leren en ontwikkelen. Waar zitten de verschillen?
3. Met vertegenwoordigers van werkgever en werknemers bespreek je hoe het scholingsaanbod verbeterd kan worden. En komen er concrete verbeteropties.
4. Nu is bekend wat er nodig is om medewerkers te stimuleren om zich blijvend te ontwikkelen. Samen ga je hiermee aan de slag.

Voor wie is deze tool

Maken jouw medewerkers weinig gebruik van het scholingsaanbod? Of is er in jouw organisatie geen passend scholingsaanbod? Iedereen die het scholingsaanbod wil verbeteren kan meedoen.
Weet je niet waar je moet beginnen?

Wil je meer informatie of advies?

Onze adviseurs staan voor je klaar. Zij kennen de praktijk en weten hoe je duurzame inzetbaarheid in de praktijk kunt vormgeven.