Uitnodiging: Geef je op voor een gratis pilot met ons nieuwe dialoogspel arbeidsverhoudingen

dinsdag 7 maart 2023 · Leestijd 2 minuten

De manier waarop we in de organisatie met elkaar omgaan, zoals leidinggevenden met medewerkers, maar ook medewerkers onder elkaar, heeft invloed op hoe vitaal en betrokken medewerkers zich voelen. Het beïnvloedt ook het werkplezier en de openheid om in gesprek te gaan over bijvoorbeeld leren, werk-privé balans, ervaren werkdruk, samenwerking en de organisatie van het werk. Kortom het raakt het gevoel van veiligheid en vertrouwen wat cruciaal is.

SPDI heeft een dialoogspel ontwikkeld dat helpt om het over de arbeidsverhoudingen in jouw organisatie te hebben en bijvoorbeeld in teams bespreekbaar te maken. Hoe zijn de arbeidsverhoudingen nu, waar kunnen en willen wij aan werken om ze te verbeteren? We hebben vraagkaartjes ontwikkeld aan de hand van concrete onderwerpen zodat daarmee ook bewustwording ontstaat wat arbeidsverhoudingen zijn en hoe je kan zien waar je als organisatie staat. Daarnaast heeft SPDI een analysekader gemaakt om de uitkomsten te kunnen vertalen naar een plan van aanpak. De laatste fase in de ontwikkeling van dit spel is ervaring opdoen in de praktijk. Daarvoor hebben we twee try-outs beschikbaar.

We maken met dit spel concreet wat arbeidsverhoudingen zijn en met welke stuurfactoren je de arbeidsverhoudingen kunt beïnvloeden. Na afloop van het spel leggen we de bevindingen voor aan een werkgroep. In deze werkgroep ontwikkelen we in co-creatie een overzicht van gedragen randvoorwaarden/aandachtspunten voor optimalisering van de arbeidsverhoudingen, die uiteindelijk bijdragen aan versterking van de duurzame inzetbaarheid van alle medewerkers.

Met de kennis en ervaring die we opdoen in deze twee pilots zullen wij het dialoogspel finaliseren en publiceren op onze website zodat organisaties hiermee zelfstandig aan de slag kunnen. Vanzelfsprekend staan onze SPDI-adviseurs klaar om met raad en daad bij te staan.

Aanmelden voor de pilot kan bij SPDI-adviseurs Ditmer Rouwenhorst, Reinier Hoogendorp of
Chantal Nijhuis

Deel deze pagina via: