skip to main content

De Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU) is een subsidieregeling voor sectoren en bedrijven die willen investeren in duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. Met als doel dat werknemers gezond, bekwaam en met plezier kunnen doorwerken tot hun AOW-leeftijd. Daarnaast kunnen oudere werknemers met zwaar werk dankzij de RVU regeling van MDIEU eerder stoppen met werken.

Eerder stoppen met werken – Regeling vervroegd uittreden (RVU) 

De Regeling Vervroegd Uittreden is onderdeel van de MDIEU regeling. Als er tussen werkgevers en werknemers afspraken zijn gemaakt, kunnen werknemers met zwaar werk die geboren zijn tussen 1955 en 1961 maximaal drie jaar voor ze de AOW-leeftijd bereiken, stoppen met werken. Zij ontvangen dan tot hun AOW een RVU-uitkering. Een sector of bedrijf kan subsidie aanvragen om die uitkeringen te betalen. Voorwaarde is wel dat de sector of het bedrijf óók investeert in duurzame inzetbaarheid. 

Subsidie aanvragen

MDIEU-regeling voor sectoren

Hoe kan een sector MDIEU-subsidie aanvragen?

MDIEU-regeling voor bedrijven

Hoe kan een bedrijf MDIEU-subsidie aanvragen?

Praktijkverhaal ‘MDIEU in de schoonmaaksector’

Veel sectoren willen graag aan de slag met de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden (MDIEU). Maar een goede sectoranalyse en subsidieaanvraag schud je niet zomaar uit je mouw. Deskundige procesondersteuning is daarom vaak zeer welkom. Caroline van Wessem (FNV) en Jenny van Poortvliet (AWVN) delen hun ervaringen in de schoonmaaksector. ‘Vooral de hoge tijdsdruk en de behoefte aan goede data vormen stevige uitdagingen.’