skip to main content
  • Home
  • Nieuws
  • SPDI masterclasses in 2023: driedelige reeks: “Werkdruk in Balans”
29 november 2023

SPDI masterclasses in 2023: driedelige reeks: “Werkdruk in Balans”

Hoe deze bijeenkomsten zijn verlopen is te lezen in onderstaande verslagen.

Masterclass #1 Werkdruk in balans: Context, randvoorwaarden en signalen

In Masterclass 1 benadrukt Joyce Schaeffer – na een schets van de context van werkdruk – het belang van zowel fysieke als mentale gezondheid op de werkvloer. Werkdruk kan leiden tot stress, verminderd werkplezier en uiteindelijk tot burn-out.

Masterclass #2 Werkdruk in balans: Stijl van leidinggeven en impact op werkdruk

Henrico van Roekel is promovendus bij het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht. Hij bestudeert medewerker welzijn, en hoe verschillende vormen van leiderschap hier invloed op hebben. In de masterclass koppelde hij die inzichten aan het Jobs Demands Resources (JDR) Model.

Masterclass #3 Werkdruk in balans: Teamwerk en het effect op werkdruk

Ben Kuipers (directeur Leiden Leadership Centre, Instituut Bestuurskunde Universiteit Leiden) haalt in deze derde masterclass literatuur en eigen onderzoek over werkdruk in relatie tot teams erbij. Hij kijkt hierbij ook naar kansen tot verbetering. Verbetervermogen als samenwerkingscollectief.

Podcast

Wil jij nog meer weten over dit onderwerp? Luister dan hier naar de 4-delige podcastserie van SPDI over werkdruk in balans met de sprekers van de masterclass.

De masterclasses duurzame inzetbaarheid zijn een initiatief van Sociale Partners Samen voor Duurzame Inzetbaarheid (SPDI); een samenwerkingsverband van AWVN, FNV en CNV Vakmensen. Wij brengen de aanpak van duurzame inzetbaarheid in organisaties in beweging. Met onze unieke bundeling van paritaire kennis en expertise zetten we uitdrukkelijk sámen met werkgever en werknemers stappen voorwaarts. Want juist door samenwerking realiseren we passend maatwerk, een breed draagvlak en duurzame vooruitgang.