skip to main content
  • Home
  • Aan de slag met werkdruk

Krapte op de arbeidsmarkt veroorzaakt in steeds meer organisaties een flinke verhoging van de werkdruk. Maar er kunnen meer oorzaken zijn voor een hoge werkdruk. Bijvoorbeeld een slechte afstemming tussen afdelingen. Of te veel nieuwe projecten die tegelijk van start gaan. Wil je als bedrijf oplossingen vinden om de werkdruk te verlagen, dan loont het dus om breder te onderzoeken wat de oorzaken zijn van hoge werkdruk in jouw organisatie.

SPDI ontwikkelde een tool om in bedrijven, teams of afdelingen te onderzoeken wat de oorzaken van hoge werkdruk zijn. Met deze tool worden de oorzaken achterhaald en ook hoe je die kunt aanpakken.

De tool

De tool bestaat uit een aantal gesprekken, het liefst met MT, OR en twee teams. Tijdens die gesprekken wordt de oorzaak van werkdruk geanalyseerd. Dit leidt tot suggesties voor verbetering.

Voor wie is deze tool

De tool ‘Aan de slag met werkdruk’ is voor organisaties, teams of afdelingen die de werkdruk op een gestructureerde manier willen aanpakken. Deelnemers zijn bereid mogelijke oorzaken breed te verkennen en om als MT, OR en werknemers samen de oorzaken te onderzoeken en naar suggesties te kijken voor verbetering. Weet je niet waar je moet beginnen?

Wil je meer informatie of advies?

Onze adviseurs staan voor je klaar. Zij kennen de praktijk en weten hoe je duurzame inzetbaarheid in de praktijk kunt vormgeven.