skip to main content
  • Home
  • Analysekader en interventies

SPDI heeft een tool ontwikkeld om binnen een organisatie de organisatie van werk op te pakken. Bij de organisatie van werk en werkprocessen gaat het om het ontwerpen, aanpassen, veranderen en vernieuwen van de inrichting van organisaties, afdelingen, functies, taken en onderlinge afstemming. De keuzes die in het ontwerp van werk gemaakt worden, leiden tot een bepaalde werkinhoud, die meer of minder voorziet in belangrijke basisbehoeften van mensen. Vanuit SPDI richten wij ons op de impact van de organisatie van het werk op medewerkers en hun duurzame inzetbaarheid De organisatie van het werk bepaalt mede de kwaliteit van het werk en daarmee ook de mogelijkheden die het werk biedt aan medewerkers om duurzame inzetbaar te blijven.

Met dit analysekader en deze interventies heeft SPDI een aanpak voor HR-adviseurs en andere adviseurs binnen organisaties om de organisatie van werk op te pakken. Deze aanpak van sociale partners is mede gebaseerd op het SPDI visiestuk Organisatie van werk. Hierin is aandacht voor zowel de belangen van de werkgevers als de werknemers. Deze aanpak is ook te gebruiken door externe adviseurs.

Analysekader en interventies

Wil je meer informatie of advies?

Onze adviseurs staan voor je klaar. Zij kennen de praktijk en weten hoe je duurzame inzetbaarheid in de praktijk kunt vormgeven.