skip to main content
  • Home
  • Nieuws
  • Succesvoller implementeren van Arbo oplossingen
11 maart 2024

Succesvoller implementeren van Arbo oplossingen

Bij bedrijven komt fysiek zwaar werk nog regelmatig voor. Dit terwijl er vaak voldoende Arbo oplossingen bekend zijn die het werk kunnen verlichten. Het bedenken van een oplossing is meestal niet het probleem. De uitdaging is om te zorgen dat de oplossing op de werkvloer optimaal gebruikt gaat worden. In deze pilot helpen wij bedrijven met het succesvol implementeren van oplossing voor het verlichten van fysiek zwaar werk. Met welke Arbo oplossing je aan de slag wilt, bepaal je zelf.

De eerste pilots zijn inmiddels opgestart. SPDI heeft nog ruimte voor drie bedrijven om mee te doen. Er zijn geen lastige administratieve verplichtingen of kosten aan verbonden. SPDI voert de pilots uit met een team van adviseurs en Arbo experts.

Voorwaarden om deel te nemen

  • In jouw organisatie wordt fysiek zwaar werk verricht.
  • Er zijn hiervoor al één of meerdere Arbo maatregelen getroffen, maar die worden onvoldoende benut, of
  • Er is besloten welke Arbo maatregelen er getroffen gaan worden en je moet deze nog gaan implementeren.
  • Er is interesse in een methodische aanpak voor effectieve implementatie. 

Wat levert deelname op?

In de pilots werken we toe naar een succesvolle implementatie van een arbo oplossing waarmee fysiek zwaar werk verlicht kan worden. Je krijgt inzicht in de werking van de methodische aanpak. Deze kennis kun je daarna zelf ook toepassen voor andere implementatietrajecten. Daarnaast zorgt verlichting van fysiek zwaar werk voor een stijging van de motivatie, verbetering van de gezondheid en heeft dit een positief effect op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Meer informatie over de pilot

Wil je meer weten over de inhoud en opzet? Bekijk dan de flyer Effectiever voorkomen van zwaar werk. Let op: er is nog ruimte voor 3 bedrijven.

Interesse of vragen?

Vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.