skip to main content
  • Home
  • Dialoogspel arbeidsverhoudingen

De manier waarop je in de organisatie met elkaar omgaat, heeft veel invloed op hoe medewerkers zich voelen en functioneren. Zorgen de arbeidsverhoudingen voor een sfeer van veiligheid en vertrouwen? Voelen medewerkers zich veilig om onderwerpen te bespreken met elkaar en hun leidinggevende? Hebben ze plezier in hun werk? Voelen ze zich betrokken?

SPDI heeft een dialoogspel ontwikkeld, waarmee je de arbeidsverhoudingen in jouw organisatie bespreekbaar maakt. Het spel bevat vragen over concrete onderwerpen. Hiermee wordt inzichtelijk voor leidinggevenden en medewerkers wat arbeidsverhoudingen nou eigenlijk zijn. Door de vragen wordt duidelijk waar je als organisatie staat. Daarnaast heeft SPDI een checklist gemaakt die helpt om de uitkomsten te vertalen naar een plan van aanpak. 

Dialoogspel arbeidsverhoudingen

Voor wie is deze tool?

Het dialoogspel arbeidsverhoudingen is voor iedereen in organisaties die graag willen onderzoeken of de arbeidsverhoudingen bijdragen aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers, en als het nodig is met de arbeidsverhoudingen aan de slag willen om duurzame inzetbaarheid te verbeteren. Weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan ons visiestuk arbeidsverhoudingen.

Wil je meer informatie of advies?

Onze adviseurs staan voor je klaar. Zij kennen de praktijk en weten hoe je duurzame inzetbaarheid in de praktijk kunt vormgeven.