skip to main content

Organisatie van werk

Op het gebied van duurzame inzetbaarheid is de organisatie van het werk een ‘vergeten groente’. Terwijl dit een kansrijke invalshoek is voor het structureel oplossen van knelpunten op het gebied van bijvoorbeeld arbeidstijden of gezondheid. Denk aan een nieuwe taakverdeling of de herinrichting van werkprocessen.

Toenemende concurrentie, nieuwe technologie en robotisering: voor veel organisaties bepalen ontwikkelingen in de omgeving de inrichting van hun werkprocessen. Werknemers komen hierdoor min of meer op de tweede plaats. Tel daarbij op de krappe arbeidsmarkt, waardoor werkgevers steeds meer flexibiliteit van hun medewerkers vragen. Wat doet dit met de duurzame inzetbaarheid van medewerkers? En hoe kun je als werkgever de organisatie van werk gebruiken om de duurzame inzetbaarheid juist te verbeteren? Met een actieve bronaanpak is veel te winnen, waarbij organisatiebelangen goed kunnen samengaan met de belangen van medewerkers.

Tools

Analysekader en interventies

Met dit analysekader en set interventies geeft SPDI HR en andere adviseurs binnen organisaties een aanpak om de organisatie van werk op te pakken.

Onze visie op organisatie van werk

Werk op een goede manier organiseren, draagt bij aan de gezondheid, motivatie en duurzame inzetbaarheid van werknemers. Het helpt om eenvoudige knelpunten op te lossen, maar ook om grote en complexe problemen aan te pakken. Daarmee verbeter je de kwaliteit van het werkproces waar de organisatie en de werknemers van profiteren.

Wil je meer informatie of advies?

Onze adviseurs staan voor je klaar. Zij kennen de praktijk en weten hoe je duurzame inzetbaarheid in de praktijk kunt vormgeven.