Model en thema’s

Onze aanpak: focus met oog voor samenhang

Een succesvolle aanpak om medewerkers gezond, bekwaam en gemotiveerd te houden – kortom: duurzaam inzetbaar – vereist een duidelijk kader, een brede visie en werkende oplossingen. Alles tegelijk op de schop nemen is onmogelijk. Maar je volledig op één aspect richten werkt ook niet. Daarom combineert SPDI scherpe focus met een open oog voor samenhang en raakvlakken.

Ons model

Klik op de afbeelding voor een hogere resolutie.

7 thema’s én hun raakvlakken

De ervaring leert dat duurzame inzetbaarheid in veel organisaties beperkt wordt ingevuld. De nadruk ligt vaak op opleidingen en loopbaanadvies, al dan niet in combinatie met een vitaliteitsprogramma.

Uitdagingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid doen zich echter op veel meer terreinen voor. De SPDI-methode onderscheidt 7 thema’s, in feite knoppen om aan te draaien’, waarmee de gezondheid, bekwaamheid en motivatie van medewerkers kan worden behouden en bevorderd. Door al deze thema’s in een analyse en aanpak mee te nemen ontstaat zicht op hun onderlinge samenhang en de raakvlakken, én op de juiste oplossingen. We sluiten bovendien aan op de bedrijfsstrategie van de organisatie, en wat er nodig is om een gezonde toekomst te borgen.

Zo kom je tot een werkende aanpak die aansluit op de uitdagingen in de organisatie én de wensen van medewerkers.

Onze visie per thema

Deel deze pagina via: